Witlof, gemakkelijker dan je denkt

Een witlof gebruiken in of bij je maaltijd, het is misschien wel veel gemakkelijker dan je denkt.

En wanneer je weet dat je witlof als hoofdgroente op het bord, maar ook ergens in kunt verwerken, kun je er eigenlijk alles mee. Je verwerkt het snel in een ovenschotel, pasta, quiche, soep, salade of een heerlijke stamppot. Wanneer je het kontje eraf snijdt, is het daarna aan je eigen creativiteit wat je ermee doet. Reepjes, stroken of blokjes, het kan allemaal en het snijden is snel gedaan.  Een gezond en lekker product dus, dat ook nog eens snel en makkelijk te gebruiken is.

Bij witlof is de kern het meest bittere gedeelte. Echter is de kern tegenwoordig niet meer zo bitter en kun je deze dus prima laten zitten. Wel is het belangrijk om eventuele bruine bladeren en het onderkantje van de witlof weg te snijden.

Het bittere gedeelte van witlof zit vooral in de kern en in de groene puntjes van de bladeren. Echter is de kern van witlof tegenwoordig niet meer zo bitter en kun je deze dus prima laten zitten en opeten.

Je kunt het hart van witlof eten. Hoewel het hart het meest bittere deel van de witlof is, is het wel eetbaar. Veel mensen kiezen ervoor om het te verwijderen om de bitterheid te verminderen, maar als je van een bittere smaak houdt, kun je het gerust eten. Daarnaast is de kern van witlof tegenwoordig niet meer zo bitter als vroeger.