Specificaties

Ingrediënten

  • 1 kilo bloemige aardappelen geschild
  • 50 gram boter
  • 100 ml volle melk
  • 700 gram witlof
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel bieslook

Witlofstamppot

Geplaatst op
Receptcategorie: Koken

Gezonde witlofstamppot maken met appel, ui en Parmezaanse kaas. Deze romige witlofstamppot is gezond, smaakvol en vullend. Een heerlijke witlofstampot voor een doordeweeks avondje.

Bereidingswijze:

  1. Kook de aardappelen gaar met zout en maak er met de boter en melk een stevige puree van. Het is afhankelijk van de aardappels of je alle melk nodig hebt.
  2. Snijd de witlof in reepjes en houd een kwart apart. Snijd de appel in blokjes en de ui zo fijn mogelijk. Doe de appel en de ui bij de aardappelpuree en warm goed door. Roer goed om aanbranden te voorkomen.
  3. Voeg de grootste portie witlof toe en een flinke snuf peper en zout. Verwarm alles goed door.
  4. Doe de stamppot op een voorverwarmde schaal en bestrooi met Parmezaanse kaas, de resterende rauwe witlof en de bieslook. Serveer de stamppot zo heet mogelijk.
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit en analyse. Lees de privacy-verklaring voor meer info.