Specificaties

Ingrediënten

  • 250 gram gedroogde woknoedels
  • 3 stronkjes witlof
  • *100 gram broccoliroosjes
  • *100 gram bloemkoolroosjes
  • *100 gram boontjes
  • *100 gram courgette
  • *100 gram taugé
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 eetlepel pinda’s
  • 1 eetlepel gebakken uitjes
  • Wokolie

*eventueel vervangen door een zak wokgroenten

Wokschotel met noedels en witlof

Geplaatst op
Receptcategorie: Vegetarisch, Wokken

Gewokte witlof met noedels en groenten. Een smaakvolle wokschotel met noedels en witlof vol vitamines en aziatische smaken. Witlof uit de wok is erg lekker, en al helemaal met dit recept. Eenvoudig te bereiden en binnen no time heb je een heerlijke wokschotel met witlof op je tafel staan.

Bereidingswijze:

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook de broccoli, bloemkoolroosjes en boontjes beetgaar in ruim water. Haal ze uit het water en doe ze direct in ijskoud water zodat het garingsproces stopt. Snijd de courgette in kwarten en dan in dikke plakken. Snijd de witlof in brede repen. Houd van 2 stronkjes de bovenste stukken apart voor decoratie.
  3. Verhit een scheutje olie in de wokpan en wok daarin de groenten kort op hoog vuur. Voeg de sojasaus, hoisinsaus en ketjap toe. Wok de uitgelekte noedels even kort mee. Voeg eventueel naar smaak nog sojasaus toe.
  4. Doe alles over in een schaal en decoreer met de resterende witlofblaadjes, de pinda’s, de gebakken uitjes en bestrooi met de sesamzaadjes. Lekker met kroepoek!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email