Specificaties

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen geschild en in grove stukken
  • 800 gram witlof uiteinden verwijderd en in reepjes
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 100 ml halfvolle melk
  • 4 lente-ui in ringen
  • 15 gram verse dille fijngesneden
  • 200 gram gerookte zalm in kleine stukjes
  • 80 gram zachte geitenkaas ter garnering
  • olijfolie
  • peper

Witlofstamppot met zalm

Geplaatst op
Receptcategorie: Koken

Deze gevulde witlofstamppot met zalm is het gezonde alternatief voor de klassieke witlof met ham uit de oven. Vol met voedzame ingrediënten zoals verse zalm. Een van onze favorieten.

Bereiding:

  1. Breng de aardappelen in een pan met water aan de kook en kook ze in 20 minuten gaar.
  2. Verwarm olie in een kleine pan of wok en bak hier de reepjes witlof in aan.
  3. Verwarm de melk in een pannetje of de magnetron.
  4. Giet de aardappelen af en vang een deel van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en roer de melk en een beetje van het kookvocht erdoor zodat een smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met peper en de mosterd. Roer goed door.
  5. Roer hierna de gebakken witlof samen met de lente-ui, dille en gerookte zalm door de stamppot. Garneer de stamppot met verkruimelde geitenkaas.

Recept van Veggipedia.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email