Deze witlofsalade met gegrilde perzik combineert frisheid, romigheid en een lichte zoetheid in één gerecht. De zachte burrata vormt een heerlijke tegenhanger van de knapperige witlof en rucola, terwijl de geroosterde hazelnoten en krokante croutons zorgen voor extra bite.
Of je de salade nu serveert als lunch, bijgerecht of lichte maaltijd, hij is altijd een kleurrijke en verrassende toevoeging aan tafel.
Bereidingswijze:
- Snijd het brood in blokjes en bak ze goudbruin in een scheutje olijfolie tot knapperige croutons.
- Snijd de perziken doormidden, verwijder de pit en grill ze kort in een grillpan.
- Snijd de rode ui in dunne reepjes en bak ze kort in dezelfde pan.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan, laat ze afkoelen en hak grof.
- Maak de dressing door honing, mosterd, witte wijnazijn, Firelli Hot Sauce, olijfolie, zout en peper te mengen.
- Verwijder de buitenste bladeren van de witlof, snijd de rest in repen en meng met de rucola en gebakken rode ui.
- Verdeel de gegrilde perziken over de salade en scheur de burrata in grove stukken erbovenop.
- Garneer met de hazelnoten, croutons en de dressing.
- Top af met nog wat extra olijfolie over en geniet van deze kleurrijke witlofsalade met gegrilde perzik.
Tip: Maak de salade zo vers mogelijk. Na een tijdje laat de witlof vocht los en zal de salade natter worden.
Recept van: Alison Kookt
Instagram: @alisonkookt
Bekijk al onze witlofsalade recepten voor nog meer inspiratie.