Specificaties

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witlof
  • 200 gram babyleaves (of een andere slasoort)
  • 400 gram taugé
  • 400 gram Hollandse garnaaltjes
  • 200 gram (honing)tomaatjes
  • 100 ml balsamicodressing
  • tuinkers
  • kervel
  • 4 eetlepels cocktailsaus
  • 6 sneetjes bruin brood

Witlofsalade met taugé en garnaaltjes

Geplaatst op
Receptcategorie: Salade

Een witlofsalade met taugé en garnaaltjes, perfect als lunch met wat stukjes brood. Eenvoudig te maken, gezond, fris en smaakvol.

Bereiding:

  1. Maak de blaadjes los van de witlofstronk, zodat schuitjes ontstaan.
  2. Was de witlofschuitjes goed, net als de taugé en de babyleaves.
  3. Maak de garnaaltjes aan met cocktailsaus en verdeel ze over de witlofschuitjes.
  4. Meng de babyleaves met de taugé en breng op smaak met de balsamicodressing.
  5. Snijd de tomaatjes in vieren en leg langs de salade samen met de garnalenwitlofschuitjes.
  6.  Toast het bruinbrood en snij het diagonaal. Eet het samen met de salade en garnalenwitlofschuitjes.

Recept van Veggipedia.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit en analyse. Lees de privacy-verklaring voor meer info.