Specificaties

Ingrediënten

  • 4 struikjes witlof
  • 50 g cherrytomaten
  • ca. 20 g rucola
  • 1 – 2 eetlepels azijn of balsamicoazijn
  • 1/2 eetlepel appelstroop
  • 75 g kipfilet
  • 2 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • peper

Witlofsalade met stukjes kip

Geplaatst op
Receptcategorie: Bakken, Salade, Wokken

Een witlofsalade met kip, tomaatjes en rucola. Snel te maken met een wok of roerbakpan. Geniet in slechts 20 minuten van je smakelijke witlofsalade met kip.

Bereiding:

  1. Maak de witlofstruikjes schoon, snijd elk struikje in de lengte in zessen. Halveer de cherrytomaten en snij de kipfilet in blokjes.
  2. Zet de wok op hoog vuur en bak de kipblokjes met 1 eetlepel olie gaar.
  3. Roer in een kommetje de azijn, mosterdpoeder, appelstroop vers gemalen peper naar smaak en 1 eetlepel van de olijfolie tot een dressing.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de wok en roerbak hierin de witlof circa 3 minuten. Voeg in de laatste minuut de dressing toe en warm deze even mee.
  5. Schep de warme witlof direct met een schuimspaan uit de wok en verdeel deze samen met de rucola en tomaten over twee borden. Schenk de lauwwarme dressing over het mengsel heen en het beste is om deze salade direct te serveren.

Recept van Veggipedia.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email