Deze heerlijke zomerse witlofsalade is perfect voor bij de BBQ! Afgetopt met een zelfgemaakte mangodressing, vol van smaak en frisheid. Een heerlijke combinatie van fris en zoet op de tafel. Het beste? Vanaf 1 jaar kan je kleintje gewoon meegenieten!
Bereidingswijze:
-
Verwijder de achterkant van de witlof en eventueel de buitenste blaadjes. Snijd de stronken doormidden, verwijder de harde kern en snijd de witlof in stukjes.
-
Schil de mango en snijd de helft ervan in blokjes. Voeg deze samen met de gesneden appel en rozijnen toe aan de witlof.
-
Voor de dressing meng je de andere helft van de mango samen met de mayonaise, olijfolie, mosterd en Griekse yoghurt in een blender of hakmolen tot een gladde saus.
-
Schenk de dressing over de salade en schep alles goed door elkaar.
-
Snijd wat bieslook fijn en verdeel dit over de salade voor een extra frisse touch.
Tip: Je kunt de salade nog aanvullen met rode ui, walnoten of geitenkaas. Houd dan een apart kommetje zonder ui voor de kleintjes.
Recept van Happje
Instagram: @happje.official