Op zoek naar een frisse en lichte salade? Deze witlofsalade met appel en mandarijn is een heerlijke combinatie van knapperig, sappig en fris. De friszure appel past perfect bij de lichtbittere witlof, terwijl de mandarijn zorgt voor een zachte, fruitige tegenhanger. Een simpele dressing van olie, azijn en mandarijnsap brengt alle smaken mooi samen.
Of je het gerecht nu serveert als bijgerecht bij het diner, als lichte lunch of bij een borrel, deze witlofsalade met appel en mandarijn is altijd een frisse verrassing op tafel.
Bereidingswijze:
- Snijd de witlof in kwarten, verwijder het hart en snijd de bladeren vervolgens in smalle reepjes.
- Laat de mandarijnen uitlekken en vang het sap op voor de dressing.
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne reepjes.
- Meng olie, azijn, het opgevangen mandarijnsap en de bieslook tot een frisse dressing.
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje zoetstof.
- Schep de witlof, appel en mandarijnpartjes door de dressing.
- Laat de salade bij voorkeur een uurtje staan zodat de smaken goed kunnen intrekken, en schep tussendoor een keer om.
Tip: Maak de salade zo vers mogelijk. Na een tijdje laat de witlof vocht los en zal de salade natter worden.
Recept van: Cookies & Carrot Sticks
Instagram: @cookies_and_carrotsticks
Bekijk al onze witlofsalade recepten voor nog meer inspiratie.