Deze witlofbootjes gevuld met rode pesto en hoemoes zijn een echte smaakmaker. De combinatie van zachte hoemoes, rode pesto en de lichte bitterheid van witlof zorgt voor een verrassend geheel. Afgetopt met olijven, chili vlokken en een vleugje crispy chili olie zijn ze perfect als borrelhapje of kleurrijk voorgerecht.
Bereidingswijze:
- Verwijder de buitenste bladeren van de witlofstruikjes en snijd de kern eruit. Trek een aantal bladeren voorzichtig los en spoel ze schoon onder koud water. Dep droog met keukenpapier
- Snijd de rest van de witlof in grove stukken en meng met de maza hoemoes en pesto.
- Leg de witlofbladeren op een groot bord of schaal. Vul de bootjes met witlof salade.
- Verdeel de plakjes olijven gelijkmatig over de gevulde witlof bootjes.
- Strooi een snufje chilivlokken over elk bootje voor een pittige kick.
- Garneer de witlof bootjes met crispy chili olie voor extra smaak.
- Serveer direct en laat je verrassen door de rijke smaken en knapperige textuur van dit gerecht.
Perfect voor een gezellige borrel of als een voorgerecht!
Recept van: Food by Ilona
Instagram: @foodbyilona