Specificaties

Ingrediënten

  • 5 stronken witlof
  • 5 eieren
  • Mayonaise
  • 1 witte ui
  • Snufje kerrie
  • 1 eetlepel griekse yoghurt
  • 1 bosje bieslook
  • 2 bakjes tuinkers
  • Peper en zout

Witlofbootjes met eiersalade en tuinkers

Geplaatst op
Receptcategorie: BBQ, Glutenvrij, Vegetarisch

Witlofbootjes met eiersalade en tuinkers. Gezond, vol smaak en perfect als bijgerechtje bij een zomerse BBQ. Eenvoudig om te maken, probeer het nu zelf.

Bereidingswijze:

  1. Kook eerst de eitjes 8 minuten zodat je een hard gekookt eitje hebt. Snijd 1 witte ui in kleine blokjes. Snijd hierna het afgekoelde ei in kleine blokjes of gebruik een ei snijder. Maak vervolgens de salade door het ei te mengen met de gesneden ui, mayonaise, kerrie, yoghurt, peper en zout.

  2. Snijd de bieslook in fijne ringetjes en pluk de tuinkers voor de garnering.

  3. Snijd de achterkant van de witlof af, zo ontstaan er allemaal kleine witlof bootjes.

  4. Vul de bootjes met de salade en garneer met de bieslook en tuinkers. Doe dit niet te lang van tevoren, zodat de witlof mooi knapperig blijft.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email