Gezond, vol van smaak en perfect als bijgerecht bij een zomerse BBQ. Deze witlofbootjes gevuld met eiersalade en afgetopt met verse tuinkers zijn eenvoudig te maken en een heerlijke toevoeging aan je zomermaaltijden. Probeer ze nu zelf en geniet van de frisse smaken!
Bereidingswijze:
-
Kook de eitjes 8 minuten tot hardgekookte eitjes. Snijd 1 witte ui in kleine blokjes. Snijd hierna het afgekoelde ei in kleine blokjes of gebruik een ei snijder. Maak vervolgens de salade door het ei te mengen met de gesneden ui, mayonaise, kerrie, yoghurt, peper en zout.
-
Snijd de bieslook in fijne ringetjes en pluk de tuinkers voor de garnering.
-
Snijd de achterkant van de witlof af, zo ontstaan er allemaal kleine witlof bootjes.
-
Vul de bootjes met de salade en garneer met de bieslook en tuinkers. Doe dit niet te lang van tevoren, zodat de witlof mooi knapperig blijft.