Witlof tempura is een krokant blaadje witlof, erg lekker als voorgerechtje, hapje of decoratie. Ook erg lekker met een dipsaus. Probeer nu dit eenvoudige recept voor gefrituurde witlof.
Bereidingswijze:
- Maak het tempurabeslag volgens de gebruiksaanwijzing door koolzuurhoudend mineraalwater toe te voegen.
- Verhit zonnebloemolie in een frituurpan of wok tot 180 graden. Snijd de onderkant van het stronkje witlof af en haal de blaadjes witlof één voor één van de stronk. Haal de blaadjes witlof door het beslag en leg ze voorzichtig in de hete olie. Bak niet teveel stukjes tegelijk. Wanneer de blaadjes goudbruin en krokant zijn mogen ze uit de olie op een stukje keukenpapier. Bestrooi direct met een beetje zout en serveer ze lekker warm en krokant.
Tip: Je kunt zelf tempurabeslag maken van bloem, maizena en bakpoeder met koolzuurhoudend water. Dit is echter niet zo luchtig als de mixen, die bevatten meerdere soorten bloem.