Specificaties

Ingrediënten

  • 1 witlof stronk
  • 5 plakjes ontbijtspek
  • 2 el zoetzure rode ui
  • 3 handjes rucola
  • 1 tl balsamico azijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • 1/2 peer
  • 5 druiven
  • 75 g blauwe kaas
  • Handjevol tuinkers
  • 30 g walnoten

Witlof salade met peer en blauwe kaas

Geplaatst op5 november 2025
Receptcategorie: Glutenvrij, Salade

Ontdek de perfecte combinatie van bitter, zoet en zout in deze witlof salade met peer en blauwe kaas. De knapperige witlof en zoete peer vormen een frisse combinatie met de romige blauwe kaas, terwijl de stukjes spek en walnoten zorgen voor een lekkere, hartige crunch.

Een smaakvol bijgerecht, geschikt zowel voor dagelijkse maaltijden als voor bijzondere gelegenheden.

Bereidingswijze:

  1. Bak de spek in een koekenpan.
  2. Meng ondertussen de rucola met de rode ui en de balsamico azijn, mosterd en 1 tl honing in een bak.
  3. Snijd de witlof doormidden en haal het bittere stuk eruit. Snijd ze daarna in de horizontale lengte fijn.
  4. Snijd de peer in dunne plakjes en de druiven doormidden.
  5. Crush de walnoten fijn in een vijzel.
  6. Verdeel de rucola over een schaal, leg hierop de witlof, peer, ontbijtspek, druiven, walnoten en blauwe kaas. Garneer af met nog wat honing.

Bekijk al onze witlof salade recepten voor nog meer inspiratie.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email