Warme witlof ovenschotel met runderstoof. De combinatie van runderstoofvlees met witlof uit de oven is een waar genot voor je maag. Perfect voor de koude wintermaanden. Deze ovenschotel met witlof is vol van smaak en voedingsstoffen. Erg lekkere witlof ovenschotel met runderstoofvlees.
Bereidingswijze:
- Begin ruim van tevoren met het maken van de runderstoof. Snijd hiervoor het vlees in blokjes. Bak het vlees krachtig aan in een beetje boter. Bestrooi met peper en zout en blus af met warme bouillon. Voeg de rode wijn toe en laat dit minimaal 2 uur garen op zacht vuur zonder deksel, zodat het vocht verdampt. Voeg indien nodig extra water toe. Wanneer het vlees uit elkaar valt, voeg je de stroop naar smaak toe. Laat even kort doorkoken en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Schil en kook de aardappels. Giet ze af en maak er met de melk en boter een smeuïge puree van. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in ruim water met zout. Haal de bloemkool uit het water en laat ze uitlekken. Snijd de witlof in grove stukken en kook ook de witlof kort in het water van de bloemkool. Giet af boven een zeef en laat uitlekken.
- Meng de bloemkool en de witlof en verdeel dit over de bodem van een ovenschaal. Verdeel er de warme runderstoof over. Dek alles af met de aardappelpuree. Vermeng de kaas met de paneermeel en strooi dit over de aardappelpuree. Laat alles in een oven van 180 graden in een half uurtje door en door heet worden.
Voor de airfryer, gebruik een kleine ovenschaal voor 2 personen zonder de kaas en paneermeel. Zet de witlofschotel 10-15 min op 180 graden in de airfryer.