Deze feestelijke witlof-mosterd soep is een romig en smaakvol voorgerecht dat perfect past bij een speciale gelegenheid. De zachte witlof, aardappel en room vormen de basis, terwijl mosterd en kerrie zorgen voor een subtiele pittige twist. Werk de witlof-mosterd soep af met krokante pecorino-koekjes, verse peterselie en ciabatta en de gasten zullen smullen. Een combinatie van witlof met mosterd maakt de lekkerste mosterdsoep die je ooit hebt geproefd.
Bereidingswijze:
- Snijd de gele ui en witlof in grove stukken.
- Snijd de verse peterselie fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Rasp de Pecorino fijn en maak hier vier hoopjes van op een bakpapiertje, bak deze in de oven totdat ze goudbruin zijn en een koekje vormen. Bak ondertussen ook de ciabatta af.
- Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de gele ui.
- Rasp de knoflook en voeg deze toe aan de gebakken ui. Voeg hierna ook de witlof toe en bak deze mee voor circa 5 min.
- Voeg een klontje boter toe en roer dit erdoorheen.
- Los 1 groentebouillon blokje op in 300 ml water en voeg dit toe aan de witlof.
- Voeg hierna ook de melk en kookroom geleidelijk en al roerend toe.
- Voeg de voorgekookte aardappelen toe en laat dit alles 10 minuten doorkoken.
- Voeg de mosterd, kerriepoeder en peper toe en mix alles met een staafmixer tot een romige soep.
- Vul een soepkom met de soep en garneer af met peper, paar kleine blaadjes rauwe witlof, het kaaskoekje en de verse peterselie.
- Serveer met de ciabatta.