Zin in een lekkere en frisse salade, maar wel met een beetje pit? Deze combi van tonijn- en eiersalade is snel gemaakt, lekker romig én krijgt een frisse crunch door de witlof. Perfect voor op een boterham, toastje of gewoon zo uit het kommetje.
Bereidingswijze:
- Kook de eitjes voor de eiersalade 6 à 7 minuten.
- Snijd ondertussen de witlof doormidden, verwijder de kern en snijd de witlof bladen in fijne stukjes.
- Haal de schil van de eitjes af en snij deze ook in kleine stukjes.
- Doe de eitjes in een kom met 2 eetlepels Griekse yoghurt, 1 kleine eetlepel mayonaise en 1 theelepel kerriepoeder. Zorg dat je alles goed met elkaar mengt.
- Voeg op het einde 2 eetlepels met fijngesneden witlof toe en roer de witlof goed door de eiersalade. Voor wat extra smaak kun je een klein rood uitje toevoegen, maar deze kun je ook weglaten als de kleine mee eet.
- Voor de tonijnsalade voeg je de tonijn toe aan een kom samen met 2 eetlepels Griekse yoghurt en 1 eetlepel curry. Meng dit goed door elkaar tot je een smeuïge salade hebt.
- Voeg hier het restant van de fijngesneden witlof stukjes aan toe en meng nog een keer alles goed. Ook hier kun je een fijngesneden rode uitje toevoegen voor wat extra kick.
Recept van Happje
Instagram: @happje.official