Witlof uit de oven met een toevoeging van ham, kaas, en je eigengemaakte puree.
Bereiding:
- Warm de oven voor op 175° C. Was de struikjes witlof en snijd ze in de lengte door.
- Kook de witlof een paar minuten. Leg de struikjes daarna in een ovenvaste schaal.
- Snijd de ham in reepjes en strooi dit over de witlof.
- Klop de yoghurt met een ei los en maak op smaak met peper. Schenk dit over de struikjes.
- Laat de witlof in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden.
- Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de beschuit fijn en meng dit met de geraspte kaas.Strooi het over het witlof en verdeel de geschaafde amandelen er over. Laat dit in de oven in een paar minuten lichtbruin kleuren.
- Breng de melk aan de kook. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree en voeg dit toe aan de witlof.
Recept van Veggipedia.