Dit recept voor witlof en papillote met zalm is iets wat je moet proberen. Ook perfect om op de BBQ te maken. Vol van smaak en zeer gezond. Zodra je het pakketje openmaakt, dan opent zich een wereld van smaak en lekkere geuren.
Bereidingswijze:
-
Leg 4 gelijke grote stukken aluminum folie klaar.
-
Snijd de zalm in dunne gelijkmatige plakjes.
-
Schil de wortel en snijd deze in hele fijne blokjes, snijd de witlof in fijne reepjes tot op de kern.
-
Pluk de verse kruiden van de steeltjes af.
-
Maak een kuiltje van de aluminiumfolie en leg onderin de witlof en wortel. Leg hier bovenop de plakjes zalm en bestrooi het geheel met peper, zout en olijfolie. Zorg dat dit netjes verdeeld zit over de zalm.
-
Snijd dunne plakjes van de sinaasappel en citroen en leg deze op de zalm.
-
Vouw het pakketje van aluminiumfolie goed dicht en leg deze ongeveer 8 minuten op de BBQ.
-
Vouw de pakketjes open en leg voorzichtig op een bord, serveer dit met de vers geplukte kruiden.