Winterse witlofsalade met appel en ei. Deze heerlijke witlofsalade met walnoten is een complete maaltijdsalade of bijgerecht vol smaak. Gezonde witlofsalade met appel, ei en walnoten en tegelijkertijd erg lekker met de toevoeging van mayonaise, truffelolie en Parmezaamse kaas.
Bereidingswijze:
- Schil de eieren en houd er één apart. Snijd de rest doormidden en in plakken. Snijd de prei in fijne ringetjes en de witlof in fijne reepjes. Snijd ook de appel in reepjes.
- Hak de walnoten grof en houd een paar grote stukken apart, samen met een paar blaadjes witlof en een beetje geschaafde Parmezaanse kaas.
- Meng de mayonaise met de truffelolie, geschaafde Parmezaanse kaas en de walnoten en meng dit met de gesneden prei, witlof en de stukken ei.
- Doe de salade over in een schaal. Snijd het ei in parten en verdeel dit over de salade net als de achtergehouden blaadjes witlof, walnoot en Parmezaanse kaas. Serveer de winterse witlofsalade met appel en ei direct.