Een echte winterse traktatie! Dit hartige gerecht combineert malse wildpoulet met de zachte, zoete smaak van gekarameliseerde witlof. Perfect voor een knusse avond of een feestelijke gelegenheid. De subtiele twist van appelstroop en kruidige peperkoek geeft de stoof een rijke, verrassende smaak waar je niet genoeg van krijgt. Een gerecht dat warmte en gezelligheid op tafel brengt.
Bereidingswijze:
-
Bak de wildpoulet goudbruin in boter.
-
Voeg rode wijn, bouillon, laurier, rozemarijn, peperkoek, appelstroop, peper en zout toe. Laat het geheel ongeveer 3 uur zachtjes sudderen op laag vuur. Verwijder hierna de laurierblaadjes en takjes rozemarijn.
-
Halveer de witlofstronkjes en bak ze in een pan tot ze goudbruin kleuren. Strooi er een beetje basterdsuiker overheen en voeg een klontje boter toe om ze mooi te karamelliseren.
-
Serveer samen met flinterdunne pompoenplakjes.