Geniet van een elegant en smaakvol hoofdgerecht met wild, aardappelpuree en witlof. De malse hertenbiefstuk wordt perfect gecombineerd met goudbruin gebakken witlof en knapperige haricots verts, terwijl de zachte aardappelpuree het geheel romig maakt. Afgewerkt met een vleugje verse peterselie, een eenvoudig maar heerlijk hertenbiefstuk gerecht dat indruk maakt op elk diner.
Bereidingswijze:
- Snijd het kontje van de witlof en de stronken in dunne reepjes. Snijd ook de kontjes van de haricots verts.
- Verwarm de aardappelpuree of maak deze zelf.
- Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak hierin de witlof en haricots verts met wat zout en peper. Voeg nadat ze mooi goudbruin gekleurd zijn, op het eind wat water toe en laat dit verdampen, zodat de groenten garen.
- Verhit in een koekenpan een klontje boter en bak hierin de biefstuk medium-rare in circa 3 minuten per kant laat deze afkoelen en trancheer.
- Verdeel de aardappelpuree over de borden leg hierbij de groenten en de getrancheerde biefstuk.
- Garneer af met verse peterselie.