Zin in een feestje op je bord? Deze vegetarische taco’s met gebakken witlof, tomaatjes en een frisse limoen-touch zijn lekker knapperig, fris en een tikje pittig. Iedereen kan zelf hun taco vullen met de dingen die ze willen. Gezellig en lekker voor het hele gezin.
Bereidingswijze:
-
Snijd de witlof in gelijke stukjes en halveer de cherrytomaatjes.
-
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak de witlof en tomaatjes op middelhoog vuur tot ze mooi beginnen te verkleuren.
-
Voeg de tomaten passata en een scheutje chilisaus toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat zachtjes pruttelen tot alles goed gemengd is en je een stevige, smaakvolle vulling overhoud.
-
Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Dit duurt maar een paar minuten, blijf er goed bij want de zaadjes verbranden snel.
-
Snijd de rode peper flinterdun. Hou je niet zo van pittig eten? Leg de plakjes peper dan even in koud water, zo worden ze wat milder van smaak.
-
Snijd de limoenen in partjes en leg apart. Deze zijn straks lekker om over je taco’s uit te knijpen.
-
Verwarm de taco schelpen zoals aangegeven op de verpakking, meestal even in de oven of airfryer zodat ze extra knapperig worden.
-
Serveer alle ingrediënten in aparte kommetjes en schalen op tafel. Laat iedereen zijn eigen taco vullen met de warme witlofvulling, sesamzaadjes, wat rode peper en een kneepje limoen.