Specificaties

Ingrediënten

  • 4 stronken witlof
  • 250 gram shiitake
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel truffelolie
  • 1 eetlepel truffeltapenade
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 dl witte wijn
  • Peper en zout
  • 250 gram risotto rijst
  • 1 liter paddenstoelenbouillon

Truffel risotto met paddenstoelen en witlof

Geplaatst op
Receptcategorie: Glutenvrij, Koken, Vegetarisch

Deze romige truffel risotto met paddenstoelen en witlof, verrijkt met Parmezaanse kaas, biedt een perfecte balans van diepe smaken. De rijke paddenstoelenbouillon en truffel combineren prachtig met de frisse bite van de witlof. Een heerlijke, vullende maaltijd die ideaal is voor de koudere maanden, en perfect als hoofdgerecht tijdens feestelijke gelegenheden, zoals kerst.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de witlof in gelijke stukken, doe hetzelfde met de shiitake en de champignons.

  2. Rasp de Parmezaanse kaas.

  3. Zorg voor 1 liter paddenstoelenbouillon. Hiervoor kan een bouillonblokje worden gebruikt, maar het is ook mogelijk om de bouillon zelf te maken voor een nog vollere smaak.

  4. Bak de paddenstoelen en de witlof aan in een ruime pan met een scheutje olijfolie.

  5. Voeg de risotto rijst toe aan de aangebakken witlof met paddenstoelen en blus het geheel af met de witte wijn. Laat dit heel even koken zodat de alcohol verdampt.

  6. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe aan de pan, zodat de rijst het vocht opneemt. Blijf dit doen totdat je risotto nog een kleine bite heeft.

  7. Doe nu de Parmezaanse kaas, de truffelolie en truffeltapenade bij de risotto en laat het geheel nog een klein beetje nagaren.

  8. Breng het op smaak met peper en zout en serveren maar.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email