Specificaties

Ingrediënten

  • 1 grote bloemtortilla
  • 4 eieren
  • boter
  • 1 stronkje witlof
  • paar takjes bieslook
  • ½ eetlepel mayonaise
  • ½ theelepeltje grove mosterd

Tortilla cups gevuld met witlofsalade en ei

Geplaatst op
Receptcategorie: Oven

Tortilla cups gevuld met een heerlijke witlofsalade met ei. Lekker bij een ontbijtje, lunch of brunch. Eenvoudig te bereiden en een smaakvol tussendoortje. De ideale witlofsnack, tortilla cups gevuld met witlofsalade met ei.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer vier holtes van een cupcakevorm royaal met boter. Neem een kommetje wat 5-6 cm groter is dan de cupcakevorm. Duw de kom in de tortilla en knip ze uit op maat. Duw de minitortillas stevig in de besmeerde holtes. Zet de vorm met de minitortillas 5 minuten in de oven.
  2. Haal de vorm uit de oven en doe in iedere holte een ei. Zet de vorm terug en bak de eieren ongeveer 15 minuten tot het wit gestold is.
  3. Maak intussen een simpele witlofslalade door een stronkje witlof fijn te snijden en te mengen met mayonaise, mosterd en bieslook.
  4. Haal de minitortilla’s met ei uit de vormpjes. Bestrooi met peper en zout en leg een een portie witlofsalade op. Serveer direct en genieten maar!
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit en analyse. Lees de privacy-verklaring voor meer info.