Specificaties

Ingrediënten

  • 4 struikjes witlof
  • 150 g tahoe (tofu)
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 sjalotten of 1 kleine ui (ca. 60 gram)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 – 2 cm verse gemberwortel
  • 1 limoen
  • 5 eetlepels kokosmelk
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel sojasaus
  • peper

Thaise witlofschotel

Geplaatst op
Receptcategorie: Bakken, Wokken

Een heerlijke Thaise witlofschotel met tahoe boordevol lekkere ingrediënten. Een gezond en makkelijk hoofdgerecht dat binnen een mum van tijd op tafel staat.

Bereiding:

  1. Was de witlof en snijd deze in smalle repen. Pel de sjalot of ui en snipper ze fijn.
  2. Snijd de tahoe (tofu) in driehoekjes van 1/2 cm dikte. Meng de sojasaus met de sesamolie en laat de tahoe hierin ca. 15 minuten marineren. Schep tussentijds een paar keer om.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een wok of wijde braadpan en bak de sjalotten of ui op een laag vuur in circa 2 minuten glazig. Voeg korianderpoeder, geschilde en fijn geraspte gemberwortel en witlofreepjes toe. Roerbak dit 2-3 minuten.
  4. Halveer de rode peper, verwijder de pitjes en zaadlijstjes en hak ze fijn.
  5. Was en halveer de limoen. Rasp 1 theelepel van de schil van de ene helft en pers deze vervolgens uit (bewaar de andere helft voor garnering).
  6. Voeg fijngehakte rode peper, limoenrasp, 2 theelepels limoensap en vers gemalen peper naar smaak toe aan de pan. Schep goed om en schenk de kokosmelk erbij. Breng het aan de kook en laat 2-3 minuten doorkoken.
  7.  Garneer met de overgebleven in plakjes gesneden limoen.
  8. Bak de tahoe (tofu) in circa 2 minuten in een hete grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag rondom bruin en krokant. Serveer de tahoe er apart bij. Geniet van je heerlijke Thaise witlofschotel!

 

Recept van Veggipedia.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit en analyse. Lees de privacy-verklaring voor meer info.