Geniet van een verwarmende, oosterse bouillon met een frisse twist van witlof. Deze Thaise bouillon combineert knapperige groenten, zachte noedels en een smaakvolle bouillon op basis van sojasaus en hoisinsaus. Licht verteerbaar en perfect voor vier personen die houden van een gezond, Aziatisch geïnspireerd gerecht. Ideaal voor de koude winterdagen of tijdens de feestdagen.
Bereidingswijze:
-
Snijd 2 stronken witlof grof voor de bouillon, de rest in reepjes.
-
Snijd de paksoi, zowel de stengel als het blad in kleine stukjes. Snijd de achterkantjes van de boontjes eraf. Zorg ervoor dat je wat grove stukken wortel, ui, prei en knol hebt.
-
Kook de bouillon met witlof en bouquetgroenten, 45 minuten laten trekken.
-
Zeef de bouillon, voeg ketjap, sojasaus en hoisinsaus toe.
-
Kook de noedels en boontjes kort in de bouillon.
-
Voeg taugé, paksoi, reepjes witlof en sesamzaad toe voor het serveren.