Specificaties

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 4 stronken witlof
  • 100 gram gorgonzola kaas
  • 50 gram geraspte kaas
  • 30 gram walnoten (crunch)
  • 100 gram gepocheede peer

Ovenschotel met witlof & gorgonzola

Geplaatst op
Receptcategorie: Airfryer, Glutenvrij, Oven, Vegetarisch

Een verrassende en romige ovenschotel met gorgonzola. Deze ovenschotel combineert de zachte smaken van knolselderijpuree, witlof, gepocheerde peer, en een krokante walnoot-topping. Een absolute must-try voor de liefhebbers van gorgonzola.

Bereidingswijze:

  1. Schil de knolselderij en snijd in gelijke blokjes.

  2. Kook de blokjes knolselderij in een ruime pan gaar. Giet ze af en laat even droogkoken zodat het meeste vocht verdampt.

  3. Pureer de knolselderij in een keukenmachine en breng op smaak met zout.

  4. Snijd de witlof en gepocheerde peer in kleine stukjes.

  5. Bedek de bodem van een ovenschaal met knolselderijpuree, voeg witlof, peer en gorgonzola toe. Herhaal en eindig met geraspte kaas.

  6. Bak de schotel 12 minuten op 180°C.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email