Deze hartige ovenschotel met kruidig gehakt, witlof en een romige kerriesaus is perfect voor een doordeweekse avond waarop je wel wat warmte en smaak kunt gebruiken. Een flinke portie groenten, kruidige specerijen en een zachte aardappellaag maken dit gerecht tot een echte favoriet van ons.
Bereidingswijze:
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Verhit ghee of olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
-
Voeg het gehakt toe en bak rul. Doe de kruiden, sambal en peterselie erbij. Voeg na een tijdje ook de paprika en witlof toe en bak nog enkele minuten mee.
-
Vet een ovenschaal in. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem, schep het gehaktmengsel erop en dek af met de rest van de aardappels.
-
Ga nu aan de slag met het maken van de kerriesaus. Smelt de boter in een pannetje, voeg de bloem en kerrie toe en roer goed door. Schenk de melk erbij en blijf roeren tot de saus indikt. Haal van het vuur en roer de eidooier erdoor.
- Giet de saus over de schotel heen, bestrooi het geheel met gerapste kaas en bak ongeveer 40 minuten in een oven (of ongeveer 25 minuten in een airfryer) tot het geheel goudbruin is.
Recept door Ania’s Kitchen.