Specificaties

Ingrediënten

  • 3 stuks kipfilet
  • 3 stronken witlof
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel cajun kruiden
  • Sap van een halve sinaasappel
  • Cress mix & eetbare bloemetjes

Kipcocktail met witlof

Geplaatst op
Receptcategorie: Kindvriendelijk, Koken, Salade

Zin in iets lekkers en feestelijks? Deze kipcocktail met witlof en een vleugje sinaasappel is romig, kruidig en net even anders. Perfect als voorgerecht of als kleurrijke verrassing tijdens een diner met vrienden of familie.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Marineer de kipfilets met peper en zout en wrijf ze in met wat olijfolie.

  2. Leg de kip op een ovenschaal en gaar ze 9 minuten in de oven. Draai de filets om en gaar nog eens 9 minuten. Laat de kip daarna volledig afkoelen.

  3. Snijd de afgekoelde kipfilets in kleine stukjes en doe ze in een kom.

  4. Voeg de mayonaise, kerriepoeder, cajunkruiden, een snufje zout en het sap van een halve sinaasappel toe aan de kip. Meng alles goed door elkaar tot een romige kipcocktail.

  5. Was de witlof goed af en haal de mooie blaadjes los van de stronk.

  6. Neem vier cocktailglazen en garneer de binnenkant met de witlofblaadjes. Schep vervolgens in het midden de kipcocktail.

  7. Maak het geheel af met wat cress en eetbare bloemetjes voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email