Specificaties

Ingrediënten

  • 400 gram witlof + 1 stronkje voor ganituur
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 blaadje laurier
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • peper en zout
  • paar takjes verse kervel
  • 1 lente-ui

Kerrie witlofsoep

Geplaatst op
Receptcategorie: Soep

Witlofsoep met kerrie smaak, een unieke soep die je mond zal verassen. Dit heerlijke recept voor een kerrie witlofsoep is het perfecte voorgerecht. Een heerlijke soep waar je smaakpapillen van op hol slaan.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de witlof in reepjes. Smelt het klontje boter in een ruime soeppan en smoor hierin de witlof tot ze glazig begint te worden.
  2. Voeg de kerrie toe en bak het even kort mee. Blus af met de bouillon en voeg het laurierblad toe. Kook alles 10 minuten door tot de witlof gaar is.
  3. Haal het laurierblad eruit. Blender de witlofsoep met een staafmixer helemaal fijn en giet door een zeef. Doe de witlofsoep weer terug in de pan en voeg de room toe. Breng op smaak met gembersiroop, peper en zout.
  4. Snijd de overgebleven stronk witlof in zeer fijne reepjes en de lente-ui in ringetjes. Pluk de blaadjes van de takjes kervel en meng alles door elkaar.
  5. Doe een portie garnituur in een soepkom of bord en giet er aan tafel de hete witlofsoep over.
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit en analyse. Lees de privacy-verklaring voor meer info.