Deze kerrie witlofsoep is een verrassend smaakvol voorgerecht. De combinatie van de frisse witlof en de kruidige kerrie zorgt voor een unieke smaakervaring die je zeker zal verrassen. Een heerlijke en verfijnde soep voor elke gelegenheid.
Bereidingswijze:
- Snijd de witlof in reepjes. Smelt het klontje boter in een ruime soeppan en smoor hierin de witlof tot het glazig begint te worden.
- Voeg de kerrie toe en bak het even kort mee. Blus af met de bouillon en voeg het laurierblad toe. Kook alles 10 minuten door tot de witlof gaar is.
- Haal het laurierblad eruit. Pureer de witlofsoep met een staafmixer tot een gladde massa en zeef het mengsel. Zet de soep daarna terug in de pan en voeg de room toe. Breng op smaak met gembersiroop, peper en zout.
- Snijd de overgebleven stronk witlof in zeer fijne reepjes en de lente-ui in ringetjes. Pluk de blaadjes van de takjes kervel en meng alles door elkaar.
- Doe een portie garnituur in een soepkom of bord en giet er aan tafel de hete witlofsoep over.