Romige Hollandse witlofsoep met ham en kaas. Maak een verrukkelijke witlofsoep met ham en kaas garnituur erbij voor een smakelijk voorgerecht. Giet de witlof soep over de ham, kaas en witlof garnituur en geniet van een ware smaaksensatie!
Bereidingswijze:
- Snijd de witlof in reepjes. Smelt het klontje boter in een ruime soeppan en smoor hierin de witlof tot ze glazig beginnen te worden.
- Blus af met de bouillon en voeg het laurierblad toe. Kook alles 10 minuten door tot de witlof gaar is. Haal het laurierblad eruit.
- Blender de witlofsoep met een staafmixer helemaal fijn en giet door een zeef. Doe de witlofsoep weer terug in de pan en voeg de room toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de overgebleven stronk witlof in zeer fijne reepjes. Snijd ook de ham in dunne reepjes en meng beiden met de kaas en de bieslook.
- Doe een portie garnituur in een soepkom of bord en giet er aan tafel de hete witlofsoep over. En smullen maar van je witlofsoep met ham en kaas garnituur!