Specificaties

Ingrediënten

  • 600 gram koelverse gnocchi
  • 8 AA asperges
  • 4 stronken witlof
  • 1 trosje cherrytomaatjes
  • 4 dl kookroom
  • 1 bosje rozemarijn
  • 1 bosje tijm
  • Peper en zout
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • Scheutje olijfolie

Gnocchi met asperge en witlof

Geplaatst op
Receptcategorie: Bakken, Kindvriendelijk, Koken

Deze Italiaanse gnocchi is alles wat je zoekt in comfort food. Smeuïg, licht kruidig en bomvol groenten. De witlof geeft het gerecht net dat beetje pit, terwijl de asperge en Parmezaanse kaas zorgen voor de smaakvolle Italiaanse touch. Een heerlijk gerecht geschikt voor het hele gezin.

Bereidingswijze:

  1. Schil de asperges en snijd ze in gelijke, langere stukken. Tip: de schillen kun je bewaren om er later een heerlijke bouillon van te trekken.

  2. Snijd de onderkant van de witlofstronken, verwijder de harde kern en snijd de bladeren in stukjes van gelijke grootte.

  3. Halveer de cherry tomaatjes, rasp de Parmezaanse kaas en zet het even apart.

  4. Breng een grote pan water aan de kook. Kook hierin de gnocchi in 3 à 4 minuten gaar. Zodra ze boven komen drijven, zijn ze klaar. Giet de gnocchi goed af.

  5. Verhit ondertussen een braadpan met een scheutje olijfolie. Voeg de gegaarde gnocchi toe en bak kort aan voor een licht krokant laagje.

  6. Voeg de asperges en witlof toe aan de pan en bak deze kort mee, tot ze een beetje kleur krijgen.

  7. Rits de rozemarijn en tijm van de takjes en voeg toe aan het groentemengsel. Schenk de kookroom erbij en laat het geheel een paar minuten rustig pruttelen. Zo kunnen de smaken lekker intrekken.

  8. Voeg de Parmezaanse kaas en een kneepje citroensap toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Serveer in diepe borden, garneer met de gehalveerde tomaatjes en eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas. Buon appetito!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email