Een uniek bijgerecht met Italiaanse inspiratie, probeer nu dit recept voor gevulde witlofbladeren met gebakken sjalotjes. Heerlijk te serveren met wat vers brood erbij.
Bereiding:
- Leg de witlofbladeren in een cirkel op een schaal.
- Ontvel de tomaten, druk de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snij het in kleine blokjes. Snijd tot slot de olijven in kleine stukjes
- Meng de stukjes tomaat, olijf en komkommer met Italiaanse keukenkruiden en strooi het mengsel over de witlofbladeren.
- Pel de sjalot en snij het in ringetjes. Bak de sjalotten in de olie goudbruin, schep ze uit de pan en verdeel ze over de gevulde witlofbladeren.
- Roer de azijn door de olie en laat de dressing nog heel even koken. Breng vervolgens de dressing met vers gemalen peper op smaak. Lepel deze over de bladeren en serveer het gerecht snel.
Recept van Veggipedia.