Witlof gevuld met kaas? Jazeker, probeer dit overheerlijke recept voor gevulde witlof met Old Amsterdam kaas. Een perfect gerechtje voor bij de BBQ.
Bereidingswijze:
-
Snijd de kaas in 4 gelijke langwerpige dunne blokken voor de witlof mee te vullen. Snijd een klein stukje van het stronkje van de witlof af. Hol vervolgens met het punt van een dunner, langer mesje de witlof uit.
-
Vul de holte met kaas en zorg dat de kaas stevig in de witlof zit.
-
Bestrijk de witlof met een beetje zonnebloemolie.
-
Grill de witlof om en om rustig op de BBQ. Zorg dat de buitenkant een mooie kleur heeft. Tegelijkertijd moet de kaas aan de binnenkant mooi gesmolten zijn. +- 10 minuten grillen.
-
Serveer de witlof opengesneden zodat je de kaas er mooi uit ziet lopen.
-
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tip: leg een beetje rozemarijn op de BBQ voor een mooie smaak.