Breng kleur en frisheid op tafel met deze feestelijke gevulde witlof blaadjes met granaatappel. De combinatie van granaatappel, knapperige walnoten, frisse munt en een zoet-pittige dressing maakt dit recept een echte smaakmaker. Licht, verfijnd en perfect als feestelijke amuse of gezond borrelhapje tijdens de feestdagen.
Bereidingswijze
- Haal de blaadjes van het witlof strookje af.
- Snijd de blauwe bessen doormidden en snijd de verse munt fijn.
- Crush de walnoten fijn in een vijzel en verhit een koekenpan waarin je ze kort roostert.
- Meng de granaatappel, blauwe bes, verse munt, walnoot, rasp van 1/2 citroen in een bakje.
- Rasp de knoflook fijn en meng tot een dressing met de sap van een 1/2 citroen, olijfolie, witte wijnazijn, mosterd, honing, peper en zout.
- Meng de dressing door de granaatappel pitjes en vul hiermee de blaadjes.