Specificaties

Ingrediënten

  • 6 stronkjes witlof
  • 100 + 25 gram boter
  • blaadje laurier
  • takje rozemarijn
  • paar takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml groentebouillon
  • 25 gram bloem
  • 1dl kookroom
  • peper en zout

Gestoofde witlof met bechamelsaus

Geplaatst op
Receptcategorie: Stoven

Witlof met witte saus, je hebt het vast vaker gezien. Maar wat is die smaakvolle saus precies? Grote kans dat het gestoofde witlof met bechamelsaus was! Met dit recept geniet je van smaakvolle gestoofde witlof met bechamelsaus, een rijke witte saus vol romige smaak.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de stronkjes witlof in de lengte doormidden en haal de kern eruit (schuin driehoekje vanuit de onderkant eruit snijden).
  2. Verhit een grote pan en smelt daarin de boter. Leg er de doormidden gesneden stronkjes witlof bij, met de snijkant naar beneden en laat dit een paar minuten zachtjes sudderen. De witlof mag niet verkleuren.
  3. Plet het teentje knoflook met een mes en voeg dat samen met de rozemarijn, tijm en laurier bij de witlof in de pan. Voeg de warme bouillon toe en breng zachtjes aan de kook. Laat dit 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes garen.
  4. Haal de deksel van de pan en zet het vuur iets hoger zodat de vloeistof lichtjes inkookt.
  5. Haal de gestoofde witlof uit de pan wanneer deze mooi zacht en gaar is. Zeef het vocht en doe de witlof terug in de nog warme pan, doe de deksel erop om de gestoofde witlof warm te houden.
  6. Smelt de 25 gram boter in een steelpannetje, voeg er de bloem aan toe en roer dit goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje het gezeefde vocht toe tot de gewenste dikte is bereikt. Laat de bechamelsaus even koken om een bloemsmaak te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje room.
  7. Leg de witlof op voorverwarmde borden of in een schaal en serveer samen met de bechamelsaus. Dit kan ernaast of eroverheen. En geniet van je gestoofde witlof met bechamelsaus!
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit en analyse. Lees de privacy-verklaring voor meer info.