Specificaties

Ingrediënten

  • 6 stronkjes witlof
  • olijfolie
  • peper en zout

Gegrilde witlof

Geplaatst op
Receptcategorie: Grillen

Gegrilde witlof met een vleugje olijfolie en peper & zout. Bereid de witlof op de bbq of grill en geniet van een smaakvol gezond bijgerecht. Heerlijk tijdens de warme dagen of bij een bbq!

Bereidngswijze:

  1. Snijd de witlof doormidden en haal de kern eruit (schuin driehoekje vanuit de onderkant eruit snijden), besmeer de witlof met een kwastje lichtjes met olijfolie.
  2. Leg de witlof met de snijkant op een hete grill of leg de witlof op de barbecue. Laat de witlof net zo lang liggen tot er donkere strepen op zijn gekomen. Draai de witlof om en grill verder tot de witlof beetgaar is.
  3. Haal de gegrilde witlof van de barbecue of grill en bestrooi met zout en peper uit de molen en druppel er nog iets olijfolie overheen.

Tip: Serveer deze met chimichurri, dit is een Argentijnse kruidensalsa.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit en analyse. Lees de privacy-verklaring voor meer info.