Specificaties

Ingrediënten

  • 4 stronken witlof
  • Zonnebloem olie
  • Peper, zout en snufje suiker
  • Verse bieslook
  • Verse rozemarijn
  • 250 ml witte wijn
  • 40 ml witte wijn azijn
  • 200 gram eidooier
  • 300 gram boter
  • Snufje zout

Gegrilde witlof met hollandaisesaus

Geplaatst op
Receptcategorie: BBQ, Glutenvrij, Vegetarisch

Lekkere groenten voor op de BBQ? Probeer dit recept voor gegrilde witlof met hollandaisesaus. Eenvoudig om te maken en heerlijk voor in de zomer.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de witlof doormidden, bestrooi deze met een snufje suiker, peper en zout. Verdeel dit goed zodat overal een beetje zit.

  2. Snijd wat verse bieslook in ragfijne ringetjes en pluk wat verse takjes rozemarijn (dit is later voor de garnering).

  3. Doe de witte wijn met de witte wijnazijn in een pannetje en breng rustig aan de kook, zorg dat de alcohol van de wijn verdampt is.

  4. Smelt ondertussen de boter.

  5. Meng het warme wijnmengsel met de eidooier en blijf ondertussen heel goed roeren met een garde op heel laag vuur. Als dit mengsel een beetje dikker begint te worden haal je de pan van het vuur af. Let op! Het is heel belangrijk dat dit op laag vuur wordt gedaan zodat je geen gegaard ei krijgt.

  6. Vervolgens schenk je heel rustig de warme boter erbij, ook hier weer heel goed roeren met de garde. Als het een mooie luchtige saus is geworden breng je deze op smaak met wat zout.

  7. Grill de witlof op de BBQ zodat deze rondom mooi gekarameliseerd is en serveer met de hollandaisesaus en de verse kruiden.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email