Specificaties

Ingrediënten

  • 300 gram gekookte garnalen
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 bosje bieslook
  • 1 citroen
  • 2 stroken witlof
  • 1 kropje groen en paarse kropsla

Garnalencocktail met witlof

Geplaatst op

Een klassieker in een fris jasje. Deze garnalencocktail met witlof is alles wat je zoekt in een voorgerecht. Romig, fris, een tikje zoet en knapperig. Perfect voor een diner met vrienden of familie. Ook als chique voorgerecht tijdens een feestelijk etentje is deze garnalencocktail ideaal. 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de bieslook fijn en doe dit in een kom samen met de gekookte garnalen, mayonaise, ketchup, yoghurt en gembersiroop. Meng alles goed door elkaar.

  2. Breng de garnalensalade op smaak met een beetje zout en een kneepje citroensap. Proef of de balans goed is en pas eventueel aan.

  3. Was de bladeren van de kropsla en witlof. Laat deze goed uitlekken. Haal de mooie hele blaadjes van de kroppen los, deze gebruik je straks voor de opmaak.

  4. Neem vier hoge cocktailglazen en leg in elk glas een paar blaadjes groene en paarse sla. Zet daartegenaan de witlofblaadjes, zodat je een soort bloemvorm krijgt.

  5. Schep in het midden van elk glas een flinke lepel van de garnalencocktail.

  6. Garneer eventueel met een schijfje citroen en wat extra bieslook voor een frisse touch.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email