Deze fusili met witlof, chorizo en baba ganoush combineert de licht bittere smaak van witlof met de pittige chorizo en de romige baba ganoush. Een eenvoudig te bereiden hoofdgerecht dat vol smaak zit.
Bereidingswijze:
- Breng eerst een grote pan met ruim water aan de kook. Voeg zout toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olijfolie en voeg de blokjes chorizo toe. Bak ze krokant. De chorizo zal zijn eigen vet loslaten. Schep de chorizo uit de pan en leg apart op een stukje keukenpapier om uit te lekken. Laat het achtergebleven chorizovet in de pan
- Voeg de fijngesneden ui toe aan het chorizovet in de pan. Fruit de ui zacht en glazig in ongeveer 3-4 minuten. Voeg dan de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee tot het geurt
- Voeg nu de gesneden witlof toe aan de pan en bak deze ongeveer 5-7 minuten mee, regelmatig roeren. De witlof mag wat zachter worden, maar nog wel een lichte bite hebben
- Voeg de gebakken chorizo terug in de pan bij de witlof. Roer de baba ganoush en tomaatjes erdoorheen
- De gekookte pasta mag er nu ook bijgevoegd worden, mix alles door elkaar. Als de saus te dik is, voeg dan beetje bij beetje wat van het bewaarde pastakookvocht toe
- Proef de pasta en breng indien nodig verder op smaak met zout en zwarte peper
- Garneer tot slot met gehakte peterselie en Parmezaanse kaas
Recept van: BrittsFoodTable
Instagram: @brittsfoodtable