Deze frisse witlofsalade met appel en honing-mosterd dressing mag niet ontbreken bij je volgende BBQ. Eenvoudig te maken, vol van smaak en ook nog eens gezond! Garneer de salade met geroosterde walnoten, rozijntjes en granaatappel en geniet van een smaakfestijn.
Bereidingswijze:
-
Begin met het maken van de dressing. Voeg de honing, grove mosterd, dijon mosterd, scheutje azijn, gembersiroop, peper en zout toe aan een litermaat. Meng vervolgens het geheel met elkaar. Voeg heel rustig de olie druppelsgewijs toe aan het geheel. Zorg dat je goed blijft mengen met de staafmixer tot dat er een glanzende dressing ontstaat.
-
Rooster de walnoten licht in een pan, hierdoor ontstaat er een lekkere smaak. Crunch de walnoten als deze zijn afgekoeld.
-
Snijd de appels tot de kern met schil in dunne reepjes. Door de schil van de appel ontstaat er een mooie kleur in je salade. Bovendien zit de schil ook nog eens vol vitamines.
-
Snijd de stronken witlof tot de kern in dunne reepjes.
-
Meng de witlof en appel samen met de honing-mosterd dressing en doe dit in een kom.
-
Garneer de salade met de rozijntjes, granaatappel pitjes en walnootjes.