Specificaties

Ingrediënten

  • 4 stronken witlof
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • olijf olie
  • Peper, zout en snufje suiker
  • 4 spiezen naar keuze (hout of rvs)
  • 3 dl olijfolie
  • 50 gram oude kaas naar keuze (parmezaan) heeft voorkeur
  • 50 gram geroosterde pinda’s
  • 1 bosje basilicum
  • Peper en zout

BBQ-spies met witlof, courgette, aubergine en pesto

Geplaatst op
Receptcategorie: BBQ, Glutenvrij, Vegetarisch

Deze heerlijke BBQ-spies is het perfecte bijgerecht bij een BBQ. Een gezonde spies met witlof, courgette en aubergine, gecoat in een verrukkelijk laagje pesto. Een echte aanrader!

Bereidingswijze:

  1. Maak eerst de pesto. Verwijder de steeltjes van de basilicum en snijd de kaas in kleine blokjes. Doe de ingrediënten van de pesto in een keukenmachine en draai deze door zodat er een gladde pesto ontstaat. Let op! Deze is waarschijnlijk wat natter dan je gewend bent, maar dat is de bedoeling voor de marinade. Als je geen keukenmachine hebt, kun je altijd een vijzel gebruiken. Snijd dan wel de ingrediënten fijn voordat je begint.

  2. Leg de spiesjes in water, zo verbranden ze minder snel op de BBQ.

  3. Maak gelijke stukjes van de witlof, courgette, aubergine. Maak hier om en om een spiesje van, zodat er een mooi kleuren pallet ontstaat.

  4. Bestrijk deze goed met de pesto marinade en laat 10 minuten goed marineren.

  5. Grill de spiesjes op de BBQ, zodat ze mooi gekleurd zijn.

  6. Doe er nog wat van de pesto overheen als je ze serveert.

Smakelijk eten!

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email