Probeer deze heerlijke BBQ salade met gegrilde witlof, ceasar dressing en croutons. Ideaal als vullende maaltijd bij een BBQ of als salade erbij.
Bereidingswijze:
-
Start met het maken van de ceasar dressing. Snijd de ansjovis en de knoflook heel fijn. Doe de knolfook, ansjovis, eidooier, peper en zout, citroen sap van 1 citroen en een eetlepel mosterd in een litermaat. Meng het geheel met een staafmixer. Voeg druppelsgewijs de olie er aan toe. Zorg dat je continu goed blijft mengen met de staafmixer totdat er een mooie glanzende dressing ontstaat. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
-
Snijd het oude brood in kleine blokjes en bak dit met een klein scheutje olijfolie in een pan tot dat ze lekker krokant worden.
-
Kook de eitjes. Hieronder een aantal tips voor de gewenste garing:
5 minuten voor een heel zachtgekookt ei
6 minuten voor een zacht gekookt ei
7 minuten voor een bijna hard gekookt ei
8 minuten voor een volledig hard gekookt ei -
Snijd de achterkant van de stroken witlof en mini kropsla af. Pluk daarna mooie blaadjes van beide.
-
Snijd de eitjes in partjes en maak de salade op. Doe de blaadjes sla en witlof in een kom en meng met de dressing. Strooi de geraspte parmezaanse kaas samen met de croutons over het geheel heen. Leg tot slot de partjes ei eroverheen. Garneer eventueel nog met wat verse kruiden.