Specificaties

Ingrediënten

  • 8 asperges
  • 3 stronken witlof
  • 2 liter groente bouillon
  • 2 dl kookroom
  • 4 eieren
  • Bosje verse peterselie
  • Theelepel suiker
  • Peper en zout

Asperge & witlof soep

Geplaatst op
Receptcategorie: Koken, Soep, Vegetarisch

Een romige soep bomvol smaak. Deze asperge en witlof soep is zacht, zit vol groente en is extra lekker door de stukjes ei en verse peterselie. Perfect als voorgerecht, lichte lunch met een chique twist of gewoon lekker uit een mok op de bank.

Bereidingswijze:

  1. Schil de asperges en bewaar de schillen. Snijd de asperges in kleine stukjes, deze gebruik je straks als vulling in de soep.

  2. Verwijder de achterkant en kern van de witlof en snijd ook deze in kleine stukjes.

  3. Breng in een grote pan de groentebouillon aan de kook samen met de aspergeschillen en gesneden witlof. Laat dit 3 minuten zachtjes doorkoken. Zet daarna het vuur uit en laat de bouillon 15 minuten trekken met de deksel op de pan.

  4. Zeef de bouillon, zodat je een heldere basis overhoudt. Voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper, zout en een theelepel suiker. Wil je de soep iets binden? Roer dan een papje van maïzena met water door de soep en breng nog één keer kort aan de kook.

  5. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd in stukjes even groot als de aspergestukjes. De asperges en ei vormen de vulling voor de soep.

  6. Hak de verse peterselie fijn en zet deze klaar als topping.

  7. Schep bij het serveren wat stukjes ei en asperge in de soepkommen. Schenk daar de warme soep overheen en garneer met peterselie.

Tip: Stop de soep in een mooie kan en serveer deze op tafel voor een echt chique effect. Bon appétit!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email