Een frisse starter voor een etentje of gewoon omdat je zin hebt in iets lekkers. Deze aspergecocktail met knapperige witlof en een romige dressing is een verrassende combi. Serveer ‘m in een mooi glas en je hebt een gerecht om indruk mee te maken. Geschikt voor het hele gezin.
Bereidingswijze:
-
Schil de asperges met een dunschiller. Tip: van de schillen kun je een heerlijke aspergebouillon trekken.
-
Snijd de asperges in kleine stukjes. Bewaar de topjes apart voor de garnering.
-
Kook de aspergestukjes in water met een snufje zout tot ze beetgaar zijn, ongeveer 7 minuten. Giet ze daarna af en laat ze afkoelen.
-
Snijd de achterkant van de witlof eraf, verwijder de kern en snijd de witlof in gelijke stukjes, net zo groot als de aspergestukjes.
-
Meng de witlof en de gekookte aspergestukjes in een kom. Voeg de mayonaise en het groentebouillon poeder toe en breng op smaak met zout en peper.
-
Snijd de bieslook fijn en roer deze door het mengsel.
-
Verdeel het mengsel over cocktailglazen.
-
Garneer de salade met de aspergetopjes, een paar losse witlofblaadjes en eventueel een eetbaar bloemetje.