De combinatie van knapperige aardappels, frisse witlof en een romige dressing van Griekse yoghurt en mosterd zorgt voor een heerlijke balans tussen fris, hartig en kruidig. De rode ui en verse dille maken het helemaal af!
Bereiding:
- Snijd de aardappels in kleine stukken. Was de aardappels en doe ze in een pan en zet op het vuur. Kook de aardappels in ongeveer 10 minuten beetgaar.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Stort de aardappels op de bakplaat en druk ze plat. Verdeel hierover wat knoflookolie en peper en zout naar smaak.
- Bak de aardappels in ongeveer 45 minuten krokant.
- Snijd de rode ui in halve ringen en meng dit samen met de appelazijn. Laat dit ongeveer een uurtje staan. Giet dan het overtollige azijn af.
- Snijd de witlof in reepjes en meng dit samen met de gemengde sla in een grote kom.
- Pak een klein schaaltje en meng hierin de Griekse yoghurt, friteslijn, mosterd, citroensap en peper en zout naar smaak tot een dressing.
- Meng vervolgens de dressing met de witlof en sla, voeg de krokante aardappels toe. Schep alles goed om. Maak het geheel af met de rode ui en dille naar smaak.
Perfect als bijgerecht of lichte maaltijd.
Recept van IkSnoepgezond
Bekijk al onze witlofsalade recepten voor nog meer inspiratie.