Witlof snijden

Geplaatst op

Witlof, ook wel bekend als witloof, is een bladgroente die bekend staat om de licht bittere smaak. Witlof wordt vaak gebruikt in salades, ovenschotels en andere gerechten. Daarnaast is witlof erg gezond, het is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine C, kalium, en vezels. Witlof wordt gekweekt in het donker om de kenmerkende witte bladeren te behouden en de bittere smaak te verminderen. Deze veelzijdige groente kan zowel rauw als gekookt worden gegeten en is populair in de Europese keuken, maar kan ook een lekkere toevoeging zijn in gerechten van keukens over de hele wereld. Maar hoe bereid je witlof? De eerste stap en veel voorkomende vraag is hoe je witlof moet snijden. In dit artikel leggen we je uit hoe je het beste witlof kunt snijden.

Wat heb je nodig om witlof te snijden?

  • Witlof
  • Scherp mes
  • Snijplank

Hoe lang duurt het om witlof te snijden?

Een witlof snijden duurt maart 1 of 2 minuten. Je kunt de witlof zowel in reepjes snijden of als bootjes.

Hoe snijd je witlof?

Voordat je de witlof doet snijden is het belangrijk deze te wassen onder koud water. Witlof snijden doe je door de witlof eerst door de lengte in 2 stukken te snijden. Snij hierbij niet de stronk aan de onderkant eraf, dit zorgt ervoor dat de witlof niet uit elkaar valt. Vervolgens kun je de halve witlof gemakkelijk in reepjes snijden.

Witlof snijden in reepjes

Stap 1: Snij de witlof door de lengte in 2 stukken

Maak de witlof schoon onder de kraan met koud water. Leg de witlof neer en snij deze door de lengte in 2 gelijke stukken. Zorg ervoor dat je de stronk niet eraf snijdt. Dit helpt namelijk om de witlof bladen bij elkaar te houden. 

Scherm­afbeelding 2024-05-27 om 14.47.07

Stap 2: Snij de witlof in reepjes

Pak een halve witlof en leg deze op de platte zijde neer zodat je deze gemakkelijk kunt snijden. Houdt de witlof vinger en begin met snijden aan het uiteinde van de witlof en snijd reepjes op je gewenste dikte.

Scherm­afbeelding 2024-05-27 om 14.47.33

Witlof snijden in bootjes

Stap 1: Snij het kontje van de witlof eraf

Was de witlof kort onder de kraan met koud water. Leg de witlof vervolgens plat neer en snij de stronk, ook wel bekend als het kontje, eraf. 

Scherm­afbeelding 2024-05-27 om 14.48.19

Stap 2: Haal de witlof bladen eraf

Nu dat het kontje van de witlof eraf is, kun je eenvoudig een voor een de witlof bladen los halen. De witlof bladen zijn perfect om als bootje te gebruiken en te vullen met lekkere ingrediënten.

Scherm­afbeelding 2024-05-27 om 14.49.10
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit en analyse. Lees de privacy-verklaring voor meer info.