Heerlijke oosterse witlof salade met garnalen. Deze smaakvolle aziatische salade is vol van smaak en groenten. Geniet van de veelzijdigheid van witlof. Gezond, snel en gemakkelijk!
Bereidingswijze:
- Kook als eerste de sushirijst, breng hiervoor 400 ml water met de rijst aan de kook en kook de sushirijst beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer tussendoor en voeg eventueel meer water toe indien nodig. De rijst moet nog een lichte beet hebben en mag zeker niet te gaar zijn.
- Haal de rijst uit de pan en doe hem in een kom. Voeg er de sushiazijn, suiker en zout naar smaak aan toe. Dek de rijst af en laat hem afkoelen tot lauw.
- Snijd het witlof middendoor, haal de kern eruit en snijd het in reepjes en doe ⅓ van het witlof in een kom, het wordt later door de salade gemengd. Was de taugé goed en doe erbij. Snijd de paksoi bladeren in de lengte doormidden en dan in reepjes en doe ook hier ⅓ van bij het witlof.
- Bak de garnalen in een wok kort in een beetje hete olie tot ze net gaar zijn, breng ze op smaak met de hoisinsaus. Haal de garnalen uit de wok. Giet een klein beetje olie bij de resterende hoisinsaus en wok hierin de wortel, de grote portie paksoi en witlof kort. Haal uit de wok en laat afkoelen tot lauwwarm.
- Kook de sojaboontjes in een beetje water met zout in 5 minuten beetgaar, spoel ze direct koud onder stromend water. Schil de mango en snijd hem in mooie blokjes.
- Meng de sojasaus en de ketjap door de lauwe rijst, meng er losjes eerst de gewokte groenten en daarna de gemengde rauwe groenten en de helft van de mangoblokjes en sojaboontjes doorheen. Proef en voeg eventueel nog saus of zout naar smaak toe.
- Doe de oosterse salade in een grote schaal of verdeel het over 4 borden en decoreer de oosterse salade met de resterende sojaboontjes en mangoblokjes. Verdeel er de gewokte garnalen over en bestrooi alles met sesamzaadjes. Serveer de salade met extra hoisinsaus, sojasaus en wasabi voor de liefhebber.