Specificaties

Ingrediënten

  • 500 g witlof
  • 400–500 g pastinaak
  • 25–50 g gerst p.p. (naar wens)
  • 3 el ahornsiroop of bruine suiker
  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • ½ tl mosterdzaad (of naar smaak)
  • 1 tl komijnzaad (of naar smaak)
  • 1 el kurkuma (of naar smaak)
  • 1 el tijm
  • Zwarte peper en zout naar smaak

Witlof op indiase wijze met pastinaak

Geplaatst op26 oktober 2025
Receptcategorie: Koken

Een verrassende gerecht van witlof en pastinaak. De combinatie van knapperige witlof, zachte pastinaak en Indiase kruiden zoals komijn en kurkuma geeft elke hap een warme smaak. Serveer het met gerst voor een voedzaam en kleurrijk bord.

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaak en snijd in stukken. Stoom de pastinaak totdat deze zacht is.
  2. Kook de gerst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Snijd de witlof in stukken en verwijder eventueel de bittere kern.
  4. Verhit de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg het mosterdzaad en komijnzaad toe en bak tot het knispert, maar laat het niet verbranden.
  5. Voeg de witlof toe en roerbak kort mee. Strooi de kurkuma erover en blus af met een klein beetje water.
  6. Voeg de ahornsiroop, balsamicoazijn, tijm, peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.
  7. Snijd de gestoomde pastinaak in stukjes en voeg deze toe aan de pan. Laat het geheel nog enkele minuten sudderen, zodat de smaken goed intrekken.
  8. Serveer het gerecht met de gekookte gerst apart of voeg de gerst toe aan de pan voor een eenpansgerecht. Garneer eventueel met extra tijm of een snufje zwarte peper.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest
Print
Email